Når du som forbruger handler online, har du lært at være kritisk.

Du har lært at se tegnene på, om en hjemmeside er sikker at handle på.

Du har øje for hjemmesidens troværdighed, sikker betaling og forsendelsesomkostninger – men hvad du måske ikke har et kritisk blik for, er, om selve produktet du køber, lever op til sikkerhedsstandarderne i EU – eller dine standarder for, hvad du vil lægge krop og hus til.

Vi er som forbrugere blevet opdraget til at fokusere vores opmærksomhed på en hjemmesides sikkerhed når det kommer til kryptering af vores personlige oplysninger, spam, hacking og identitetstyveri.

Og så længe en hjemmeside lever op til vores kritiske blik på disse områder, er vi meget villige til at skrive os op til de gode tilbud – også når de kommer fra Kina.

I løbet af 2018 estimeres det, at Danmark har modtaget i omegnen af 15,8 millioner pakker fra Kina – og den internationale handel, særligt med varer fra Kina, er tredoblet i løbet af de sidste 3 år.

De fleste af os skænker det faktisk ikke en tanke – at der er forskel på sikkerhedsstandarderne i EU og Kina, når det fx kommer til kemikalier i de produkter vi køber hjem.

Ifølge Danmarks Statistik er hele 72% af os mest opmærksomme på betalingssikkerheden ved et køb, der foretages på en hjemmeside udenfor EU. Men vi er – som forbrugere – ansvarlige for de varer, vi køber hjem udenfor EU.

Hvis dit hus bryder i brand grundet en oplader fra Kina, eller dit slankepulver også indeholder et designer-drug – så er der ingen anden end dig, der hæfter for det.

Husk at vælge når du køber. Og vælge om du vil købe på en dansk eller ikke dansk webshop når du handler online.

kinesiske varer

 

Køb Lokalt logo

INSPIRATION, CASES & KONKRETE IDÈER

Køb Lokalt inspirationsmailen er for dig der vil styrke din virksomhed lokalt.
Du får praktiske ideer, invites, konkrete cases og inspiration direkte i mailboksen. GRATIS.

Velkommen!! Vi glæder os til at inspirere dig :-)